4. září 2015

Vítěze ankety Dobrovolní hasiči roku 2015 určí veřejnost

Odborná porota V. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku vybrala 25 jednotek a 25 sborů České republiky. Výsledné pořadí určí veřejnost svým hlasováním, které začíná dnes ve 12 hod. Hlasování je možné dvěma způsoby. Pomocí hlasovacího formuláře přímo na stránkách ankety www.adhr.cz nebo zasláním hlasovací SMS. Vyhlášení výsledků proběhne za přítomnosti televizních kamer dne 9. prosince 2015 v brněnské Laser Show Hall.

Odborná porota, složená zejména ze zástupců profesionálních a dobrovolných hasičů, celý měsíc studovala přihlášené zásahy jednotek a posuzovala jejich profesionalitu a připravenost. Včera vybrala 5 z každé oblasti (sever Moravy, jih Moravy, východ Čech, střed-sever Čech a jih-západ Čech), kteří postupují do finále. Ani hodnocení činnosti sborů dobrovolných hasičů nebylo v tropických dnech lehkým úkolem.  I v této kategorii porota vybrala 5 sborů v každé oblasti, které se budou ucházet o 1 250 000 Kč, profesionální radiostanice Hytera a zásahové tablety.

„Vybrat ze všech přihlášených pouze 25 finalistů v obou kategoriích je díky vysoké úrovni provedených zásahů a činností přihlášených jednotek a sborů velmi těžkým úkolem. I tentokrát došlo na několik „rozstřelů“ doprovázených velkou diskuzí členů Odborné poroty, při které rozhodovaly detaily samotných akcí. S výsledkem hlasování jsem spokojen, neboť všichni nominovaní si postup do finále skutečně zaslouží," řekl Pavel Káčer, jednatel a CEO RWE Distribuční služby a člen Odborné poroty.

Do hlasování se může každý zapojit velmi snadno. Hlasující v rámci veřejného hlasování přidělí svůj hlas jedné jednotce i jednomu sboru, a to v každé z pěti soutěžních oblastí. Každý hlasující může tedy udělit maximálně 5 hlasů jednotkám a 5 hlasů sborům prostřednictvím hlasovacího formuláře, který je umístěn na webu ankety www.adhr.cz, případně zasláním SMS. Přesný postup hlasování je popsán na stránkách ankety. Hlasování bude ukončeno 4. listopadu 2015 ve 12:00.

Stejně jako v loňském roce si na své přijdou také hlasující. Při slavnostním vyhlášení bude vylosován jeden z hlasujících, který hlasoval prostřednictvím webového formuláře, a jeden z hlasujících formou SMS. Oba výherci obdrží poukaz od partnera ankety Vítkovice Tours na týdenní pobyt pro dvě osoby s polopenzí v Chorvatsku na Makarské riviéře.